Sneltest Rotterdam: Sneller antwoord op een besmetting

Wil je de sneltest Rotterdam uitvoeren, dan moet je ervoor zorgen dat je voldoende informatie bij de hand hebt. Deze test wordt namelijk wel uitgevoerd, maar kan niet via de reguliere wegen gedaan worden. Je moet daarom gaan kijken welke testlocaties er in de omgeving te vinden zijn die deze test aanbieden. Ook moet je dan gaan kijken naar de mogelijke kosten die in rekening worden gebracht. Je kunt hem namelijk alleen tegen betaling uit laten voeren. 

De kosten van de sneltest in Rotterdam

De sneltest in Rotterdam kent kosten die beginnen vanaf 65 euro. Dit zijn de kosten voor de test zelf. Mocht je hier nog andere documenten bij nodig hebben, dan dien je deze tegen een extra betaling aan te vragen. Je kunt een overzicht van de mogelijkheden terugvinden op de website, waardoor je ook niet voor verrassingen komt te staan. Je weet op voorhand al waar je aan moet denken en kunt van hieruit gelijk de afspraak in gaan plannen. Zo weet je zeker dat de test afgenomen kan gaan worden.

Aan de hand van strepen

Als je deze coronatest gaat laten doen, dan hoef je niet lang op een resultaat te wachten. Zodra de test afgenomen is, zullen er namelijk strepen op de test verschijnen. Deze strepen zijn duidelijk af te lezen. Zo kan het zijn dat er slechts een streep te zien is. Dit betekent dat het coronavirus niet aangetroffen is. De test is negatief. Bij twee strepen heb je een positieve test. In dit geval moet je in quarantaine en pas weer naar buiten als er geen klachten meer zijn. Dit duurt gemiddeld twee weken.

Alles via de mail

De uitslag van de sneltest in Rotterdam ontvang je via de mail. Jij gaat na de test naar huis en na een kwartier kun je al een mail verwachten van de testlocatie. Zo weet je vaak bij thuiskomst al waar je aan toe bent. Mocht je dan ook een officiële verklaring aangevraagd hebben, krijg je deze ook meegestuurd. Je hebt dan alle documenten bij de hand voor jouw handelingen.